Επίσκεψη στο στούντιο: Sunlite βιτρώ


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fepka/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ο καλλιτέχνης γυαλιού Πάτρικ Κλαρκ ζει σε ένα ιστορικό εξοχικό σπίτι στην παραλία με το αυθεντικό βιτρό του σπιτιού, διασωθεί και καινούργιο. Από το 1987, ο Clark αποκαθιστά και αναδημιουργεί βιτρό στο ψηλοτάβανο εργαστήριό του, το οποίο είναι μέλος του Προστασία μνημείων στη Νέα Υόρκη

Καλλιτέχνης με βιτρό Πάτρικ Κλαρκ
Ο Πάτρικ Κλαρκ εργάζεται στο στούντιο του, ανακαινίζοντας έναν αυθεντικό φεγγίτη Louis Comfort Tiffany.

Επαγγελματικός κύκλος. Το στούντιο του Clark στην παραλία Rockaway κάνει Sunlites Βιτρώ, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την κατασκευή υαλοπινάκων custom art, τόσο οικιστικών όσο και εκκλησιαστικών. Ο Clark, ένας οραματιστής που έχει κερδίσει βραβεία για το έργο του σε αυτή την αρχαία μορφή τέχνης, έχει ολοκληρώσει έργα αποκατάστασης για περισσότερους από 100 θρησκευτικούς χώρους λατρείας. έχει φτιάξει νέα βιτρό για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου.

Sunlite βιτρό στούντιο
Το Clark’s Sunlites Stained Glass στούντιο βρίσκεται στην παραλία Rockaway, Queens, Νέα Υόρκη.

Όταν δεν βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου, πάνω σε μια σκαλωσιά, ο Κλαρκ βρίσκεται στο στούντιο του κάθε μέρα, ίσως αποκαθιστά έναν αυθεντικό φεγγίτη Tiffany για κηδεμόνα ή τα παράθυρα μιας έπαυλης της βικτωριανής εποχής. Δημιουργεί επίσης νέα έργα τέχνης από γυαλί για ιδιοκτήτες σπιτιού που μπορεί να του ζητήσουν να μεταφράσει τα προσωπικά τους αγαπημένα έργα τέχνης του Chagall ή του Picasso σε παράθυρα.

στούντιο με βιτρό
Τα ράφια περιέχουν ένα απόθεμα από επίπεδο γυαλί, το οποίο χρησιμοποιεί ο Clark στην κατασκευή παραθύρων.

Ο Κλαρκ δουλεύει με πολλούς διαφορετικούς τύπους γυαλιού, σε εκθαμβωτικά χρώματα, το έργο συνδυάζεται με κόπο με σχολαστική χειροτεχνία: «Μπορεί να έχω έξι ή οκτώ διαφορετικούς τύπους σε ένα παράθυρο».

Όταν στον Clark ανατέθηκε να σχεδιάσει ένα μνημείο στο Tribute Park για τους 57 κατοίκους της παραλίας Rockaway που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, επέλεξε να δημιουργήσει ένα κιόσκι με έναν μοναδικό τρούλο που καμπυλώνει το χέρι. πελεκημένο γυαλί, με αστέρι και χαραγμένο όνομα για καθένας από τους νεκρούς.

βιτρό κιόσκι rockaway παραλία 9/11 θύματα
Μια παραγγελία στη μνήμη των κατοίκων του Rockway που πέθαναν στις 11 Σεπτεμβρίου, το κιόσκι με γυάλινο θόλο βρίσκεται στο Tribute Park, στο Rockaway.

Ο Κλαρκ χρησιμοποιεί τα πάντα, από το παραδοσιακό «γυαλί αντίκες» από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία μέχρι κομμάτια γυαλιστερού γυαλιού παραλίας που μαζεύει κατά μήκος της ακτής. Μερικές φορές προσθέτει θραύσματα από τη συλλογή του από εξαιρετικά πολύτιμα ποτήρια Louis Comfort Tiffany. Στις αρχές του 1900, το εργοστάσιο γυαλιού της LC Tiffany ήταν κοντά στην Κορόνα του Κουίνς, όπου ο Tiffany κατασκεύαζε το πατενταρισμένο, ιριδίζον γυαλί “Favrile” του. Εδώ τεχνίτες συμπεριλαμβανομένης της Clara Driscoll σχεδίασαν και
κατασκεύασε τους περίφημους λαμπτήρες Tiffany πριν κλείσει το εργοστάσιο το 1932.

Comments (No)

Leave a Reply