Οικονομικές αναβαθμίσεις ενοικίασης σπιτιού που προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fepka/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός ενοικιαζόμενου ακινήτου ή σκέφτεστε να αγοράσετε ένα, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι ένα παλιό σπίτι ή ένα παλιό σπίτι για πολλές οικογένειες. Αυτά τα υπάρχοντα σπίτια μπορεί να είναι τα πιο προσιτά για αγορά ως ενοικιαζόμενα ακίνητα, καθώς συνήθως απαιτούν λίγη (ή πολλή) δουλειά. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να φαίνονται μοντέρνα και ελκυστικά για να προσελκύσουν καλούς ενοικιαστές. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να σπάσετε την τράπεζα; Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων σπιτιών ο ίδιος. Το να μην χρειάζεται να πληρώσετε κάποιον άλλον για να κάνει τη δουλειά για εσάς, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα από την εργασία.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα. Επιλέξτε τις περιοχές που χρειάζονται επισκευή και κάντε πρώτα αυτές τις αναβαθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε μερικές εύκολες αναβαθμίσεις στα υπόλοιπα που θα προσθέσουν έναν μικρό παράγοντα wow που θα αρέσει στους πιθανούς ενοικιαστές. Οποιεσδήποτε αναβαθμίσεις κάνετε θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίζει από το πλήθος και θα σας επιτρέψει να χρεώνετε περισσότερο ενοίκιο. Οι άνθρωποι είναι συνήθως πιο πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα μέρος που διατηρείται από το να συμβιβαστούν με μια χωματερή με χαμηλότερο ενοίκιο. Και αν οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτά τα πράγματα, συνήθως θέλουν να διατηρήσουν το μέρος ωραίο επίσης. Αυτό είναι ένα win-win που κάνει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά να αξίζει τον κόπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να εστιάσετε στις αναβαθμίσεις της κουζίνας ή του μπάνιου. Αυτοί είναι οι τομείς που οι υποψήφιοι ενοικιαστές θα εξετάσουν πιο προσεκτικά.

Έργα DIY για αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών

Εάν είστε βολικοί, μπορείτε να κάνετε τις περισσότερες εργασίες μόνοι σας. Ακόμα κι αν πρέπει να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες ηλεκτρικές ή υδραυλικές εργασίες, θα εξοικονομήσετε ένα πακέτο για το τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό το μπάνιο, σε ένα από τα ενοικιαζόμενα ακίνητά μας, απέκτησε μια ενημερωμένη εμφάνιση με μερικές απλές ενημερώσεις που πραγματικά δεν μας άργησαν πολύ.

Δεν μας άρεσε το πώς η καμπίνα ντους προεξείχε από το διάφραγμα. Το πλακάκι ήταν σκοτεινό και βρώμικο, ειδικά για ένα τόσο μικρό μπάνιο. Κάποιος είχε προσθέσει ράφια κάποια στιγμή και επικροτώ την ιδέα. Ωστόσο, τα ράφια μετακινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις και ο χώρος ήταν πολύ βαθύς για να είναι λειτουργικός. Βρήκαμε πράγματα που έπεσαν από το πίσω μέρος των ραφιών σε αυτή τη βαθιά κοιλότητα. Και τέλος, δεν είχε τοποθετηθεί φωτισμός του μπουντουάρ. Η καλωδίωση ήταν απλά καλυμμένη με μια πλάκα. Ευτυχώς, ξέραμε ότι μπορούσαμε να χειριστούμε όλα αυτά τα έργα.

αναβαθμίσεις ενοικίασης σπιτιού για μπάνιο

Βαφή πλακιδίων

Το πρώτο έργο που έκανα ήταν να βάψω το πλακάκι λευκό. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια ωραία καθαρή και φρέσκια εμφάνιση. Θέλαμε να το φροντίσουμε αμέσως για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το ντους αργότερα.

Έχοντας βάψει πλακάκια πριν, ήξερα ότι θα μπορούσε να γίνει. Ρίξτε μια ματιά στο έργο μου για τη βαφή πλακιδίων κουζίνας για να δείτε πώς γίνεται.

Ωστόσο, δεν είχα βάψει πλακάκια στο ντους πριν, οπότε ανησυχούσα λίγο για το πώς θα τα πήγαινε με το νερό. Δεδομένου ότι μείναμε στην ενοικίαση για τις τρεις εβδομάδες που δουλέψαμε σε αυτό, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά ντους. Η μπογιά ήταν σκληρή! Καθάρισα πρώτα καλά τα πλακάκια και τους αρμούς και τα άφησα να στεγνώσουν.

Χρησιμοποίησα δύο στρώσεις αστάρι Zinsser Bulleye την πρώτη μέρα και δύο στρώσεις σμάλτο υψηλής γυαλάδας την επόμενη μέρα. Μετά ήρθαμε σπίτι για λίγες μέρες και αφήσαμε το κεραμίδι να στεγνώσει και να θεραπεύσει.

Προσθήκη/ενημέρωση φώτων και φωτιστικών

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την εμφάνιση ενός μπάνιου αλλάζοντας ή προσθέτοντας φωτιστικά ή υδραυλικά. Στην περίπτωσή μας, απλώς προσθέσαμε ένα φωτιστικό μακιγιάζ εκεί που υπήρχε κάποτε. Στη συνέχεια εγκαταστήσαμε μια πιο ωραία κεφαλή ντους και μια βρύση νεροχύτη που έρεε καλύτερα από την προηγούμενη. Τέτοιες αλλαγές δεν είναι τόσο αισθητές, αλλά μπορούν να κάνουν τους ενοικιαστές πιο χαρούμενους με την απόδοση.

Κατασκευάστε ράφια

Ο σύζυγός μου παρείχε το κεφάλι πάνω από το ντους και το ντουλάπι τοίχου. Επειδή σχεδίαζα να βάψω τους τοίχους λευκούς, ήθελα να προσθέσω λίγη ζεστασιά με ξύλο. Έτσι έχτισε το διάφραγμα και το κοίταξε με ξύλο. Τοποθέτησε μια ψεύτικη πλάτη στο χώρο δίπλα στο ντους που δεν πήγαινε πιο βαθιά από όσο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο. Στη συνέχεια έχτισε ενσωματωμένα ράφια με πιο χοντρό μπροστινό μέρος για να φαίνονται πιο στιβαρά.

Σχετικό: Πώς να ενημερώσετε μια κουζίνα

Ντουλάπια βαφής

πριν και μετά τις αναβαθμίσεις ενοικίασης σπιτιού

Είτε στην κουζίνα είτε στο μπάνιο, το βάψιμο των ντουλαπιών είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στα παλιά ντουλάπια μια πιο μοντέρνα ενημέρωση. Δεδομένου ότι έβαψα τους τοίχους του μπάνιου λευκούς, σκέφτηκα ότι θα ήταν διασκεδαστικό να βάψω το ντουλάπι του μπάνιου για λίγη αντίθεση και να προσθέσω λίγο χρώμα. Χρησιμοποίησα χρώμα κιμωλίας Serenity Blue για να δώσω στον χώρο μια ήρεμη αίσθηση σπα.

Πώς να αναβαθμίσετε ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο για να το κάνετε πιο ελκυστικό για τους ενοικιαστές

Ενημερώστε το χρώμα στους τοίχους

Απλώς αγγίζοντας το χρώμα στους τοίχους μπορεί να είναι αρκετό για να δώσει μια ουσιαστική αναβάθμιση. Έχουμε δει όλων των ειδών τους πολύχρωμους τοίχους σε ενοικιαζόμενα ακίνητα που ταιριάζουν καλά με το μέρος. Μια φρέσκια στρώση ουδέτερου χρώματος μπορεί να κάνει θαύματα.

Δροσιστικό χρώμα σε καλούπια και πόρτες

Ακόμα κι αν όλα τα τελειώματα και οι πόρτες είναι βαμμένα λευκά, μπορεί να εμφανίσουν ξεφλούδισμα και αποχρωματισμό που μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται κουρασμένο. Θα εκπλαγείτε πώς μια φρέσκια στρώση λευκού χρώματος μπορεί πραγματικά να φωτίσει ολόκληρο τον χώρο.

Αλλάξτε ή προσθέστε πόμολα ντουλαπιού

Μια άλλη γρήγορη λύση που μπορεί να γίνει σε κουζίνες και μπάνια είναι απλά να προσθέσετε ή να αντικαταστήσετε πόμολα ντουλαπιών. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε τα δικά σας κουμπιά!

Προσθέστε πόρτες αχυρώνα/ράγα

αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων σπιτιών με πόρτες αχυρώνα

Η προσθήκη μιας συρόμενης πόρτας σε μια ντουλάπα δίνει μια ενημερωμένη εμφάνιση για ένα αρκετά χαμηλό κόστος. Οι ντουλάπες σε αυτό το σπίτι δεν είχαν πια διπλές πόρτες. Επειδή στους περισσότερους αρέσει να μπορούν να κλείνουν τις ντουλάπες τους, έπρεπε να προσθέσουμε πίσω πόρτες. Αντί να αγοράζουμε διπλές πόρτες με τις οποίες είναι δύσκολο να δουλέψουμε, επιλέξαμε να εγκαταστήσουμε μια ράγα πόρτας αχυρώνα. Στη συνέχεια πήγαμε για ψώνια στο τοπικό αρχιτεκτονικό κατάστημα διάσωσης και αγοράσαμε μερικές παλιές πόρτες για 25 $ η καθεμία.

Είναι κάπως αστείο να σκεφτόμαστε πόσο σκληρά εργαζόμαστε για να δώσουμε στο δωμάτιο μια πιο εκσυγχρονισμένη εμφάνιση και μετά αρχίζουμε να ψάχνουμε για τις πιο παλιές και φθαρμένες πόρτες που μπορούμε να βρούμε!

Προσθέστε χρώμα μαυροπίνακα

ενημερωμένη πόρτα μαυροπίνακα

Δεν είχαμε πολλά να κάνουμε στην κουζίνα σε αυτήν την ενοικίαση, αλλά υπήρχε ένα άβολα τοποθετημένο ντουλάπι με το οποίο ήθελα να διασκεδάσω λίγο. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μπογιά μαυροπίνακα και αποφάσισα να κάνω την πόρτα του ντουλαπιού να μοιάζει με πίνακα κιμωλίας με πλαίσιο. Προσθέτει ένα άλλο μικρό αγρόκτημα, ελπίζουμε να το κάνει να φαίνεται λίγο πιο οικείο. Σκέφτηκα να βάψω και το πόμολο της πόρτας, αλλά το άφησα προς το παρόν.

Αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών που αυξάνουν την αξία του σπιτιού

Εκτός από τις αναβαθμίσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών που έχουν ήδη συζητηθεί, όπως η ανακαίνιση του μπάνιου και της κουζίνας, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορούν να αυξήσουν την αξία του σπιτιού και να το κάνουν πιο ελκυστικό για τους ενοικιαστές.

Ανοίξτε το χώρο

Εάν βλέπετε περιοχές όπου μπορείτε να βελτιώσετε τη ροή της κυκλοφορίας ή να προσθέσετε επιπλέον χώρο, θα μπορούσε να είναι δυνατό γκρεμίζοντας έναν ή δύο τοίχους. Εφόσον δεν είναι τοίχος αντιστήριξης, μπορείτε να προχωρήσετε και να βγάλετε αυτή τη βαριοπούλα! Το έχουμε κάνει πολλά σε ένα σπίτι που ανακαινίσαμε και αναποδογυρίσαμε. Είναι εκπληκτικό τι διαφορά κάνει.

Σχετικά: Ανακαινίσεις σπιτιών και ανατροπή ακινήτων

Τοποθετήστε νέα δάπεδα

Είτε τοποθετήσετε πιο ακριβό δάπεδο είτε απλώς αντικαταστήσετε το χαλί, αυτό θα επηρεάσει την αξία του σπιτιού σας. Τοποθετήσαμε νέο χαλί στα υπνοδωμάτια της ενοικίασής μας και έχει βελτιώσει δραματικά την εμφάνιση και τη μυρωδιά. Τα χαλιά μας δεν μπορούσαν πλέον να καθαριστούν, αλλά μερικές φορές αρκεί ένας καλός επαγγελματικός καθαρισμός!

Comments (No)

Leave a Reply