Easy Roof Repair Tips – Περιοδικό Old House Journal


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/fepka/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Οι περισσότεροι κατασκευαστές στέγης εργάζονται με άσφαλτο ή σύνθετη στέγη. Εάν τοποθετούν μεταλλικές, σχιστόλιθους ή κεραμοσκεπές, οι διαφημίσεις και οι ιστοσελίδες τους θα υποδεικνύουν αυτές τις ειδικότητες. Για εκτεταμένες εργασίες ή αντικατάσταση ξύλινης οροφής ή ενός από αυτά τα μακρόβια υλικά στέγης, προσλάβετε μια εταιρεία με τη σωστή εμπειρία. Ορισμένες παλιές επισκευές για μικροπροβλήματα είναι φιλικές προς το μόνοι σας, με την προϋπόθεση ότι εργάζεστε άνετα στην οροφή και ακολουθείτε όλες τις διαδικασίες ασφαλείας.

Πώς να φτιάξεις Ξύλινα βότσαλα

Αυτά μπορεί να κουλουριαστούν και να σχιστούν ή να γίνουν λεπτές από παρατεταμένες καιρικές συνθήκες. Εάν το πρόβλημα είναι απλώς ένα τυχαίο άλεσμα εδώ και εκεί, η αντικατάσταση είναι μια εύκολη δουλειά. Ωστόσο, εάν ο αριθμός των έρπητα ζωστήρα που πρέπει να αντικατασταθούν πλησιάζει το 10 ή 15%, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη την οροφή.

Για να αντικαταστήσετε μια ξύλινη σανίδα, αφαιρέστε την κατεστραμμένη μονάδα χωρίζοντάς την σε πολλά μικρότερα κομμάτια με μια σμίλη, μέχρι να απαλλαγούν όλα τα μέρη από καρφιά. Κόψτε τις κεφαλές των νυχιών χρησιμοποιώντας μια λεπίδα σχιστόλιθου ή σιδηροπρίονο που εισάγεται κάτω από τον έρπητα ζωστήρα. Το ανταλλακτικό clapboard μπορεί να συγκρατηθεί στη θέση του με μια ορειχάλκινη γλωττίδα ή τεχνική νυχιών.

Μια πολύ προσωρινή επισκευή μιας σχισμένης σανίδας μπορεί να γίνει τοποθετώντας ένα κομμάτι λαμαρίνας κάτω από την κατεστραμμένη περιοχή.

ΚΡΥΦΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΝΥΧΙΩΝ
Αριστερά: Αφού αφαιρέσετε τους κατεστραμμένους έρπητα ζωστήρα, γλιστρήστε σε ένα ανταλλακτικό έτσι ώστε να προεξέχει ¼” κάτω από άλλα έρπητα ζωστήρα στην πίστα. Καρφώστε δύο καρφιά φινιρίσματος ακριβώς κάτω από την πίστα πάνω. Δεξιά: Χτυπήστε το άκρο με ένα σφυρί και ξύλινο μπλοκ του νέου έρπητα ζωστήρα , οδηγήστε το στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα, λυγίζοντας τα νύχια και τοποθετώντας τα κεφάλια κάτω από τον επάνω έρπητα ζωστήρα.
ΜΕΘΟΔΟΣ COPPER TAB
Αριστερά: Καρφώστε μια λωρίδα 1″ από χαλκό 20 ουγγιών στην περιοχή του clapboard που λείπει. Χρησιμοποιήστε χάλκινα καρφιά στέγης. Δεξιά: Τοποθετήστε το νέο clapboard και λυγίστε τη γλωττίδα προς τα πάνω. Κόψτε την περίσσεια, ώστε ο πάγος και το χιόνι να μην απομακρύνουν τη γλωττίδα.

Πώς να επισκευάσετε τον έρπητα ζωστήρα από σχιστόλιθο

Παρόλο που ο σχιστόλιθος είναι ανθεκτικός, ορισμένες πλάκες μπορεί να σπάσουν λόγω μηχανικής κρούσης (ένα κλαδί που πέφτει, ένας σκεπαστής που περπατά στην οροφή) ή οι κύκλοι κατάψυξης/απόψυξης. Οι πλάκες μπορούν επίσης να πέσουν από την οροφή εάν τα καρφιά σκουριάσουν, όπως όταν ο αρχικός εγκαταστάτης χρησιμοποίησε καρφιά από γαλβανισμένο χάλυβα αντί για χαλκό. Εάν οι σύνδεσμοι αποτύχουν, δεν υπάρχει πραγματικά καλή λύση από το να αφαιρέσετε τις πλάκες και να τις εγκαταστήσετε ξανά χρησιμοποιώντας χάλκινα καρφιά.

Η εργασία στην οροφή είναι δύσκολη επειδή οι πλάκες είναι εύθραυστες. Καλύψτε την οροφή με μια παλιά κουβέρτα ή βάλτε μια σκάλα στην οροφή για να εργαστείτε. Ο γάντζος κορυφογραμμής είναι μια απλή συσκευή που συνδέεται στην κορυφή της σκάλας και αγκιστρώνεται πάνω από την κορυφογραμμή – μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα. Οι στέγες έχουν στηρίγματα σκαλωσιάς ή άλλο εξοπλισμό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια απλή χάλκινη γλωττίδα (όπως με τα ξύλινα έρπητα ζωστήρα), αλλά ο πάγος μπορεί να λυγίσει τη γλωττίδα. Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω είναι πιο σίγουρη.

Εάν πρέπει να αντικατασταθεί (ή να ανανεωθεί μια ολόκληρη περιοχή από πλάκες), αφαιρέστε πρώτα όλες τις πλάκες. Αυτό ελαχιστοποιεί τον αριθμό των μωρών, καθώς ορισμένες πλάκες μπορούν να καρφωθούν με τον κανονικό τρόπο, δηλαδή με τις τρύπες των νυχιών να καλύπτονται από τις επόμενες στρώσεις. Μην σφίγγετε τόσο σφιχτά τα καρφιά που ο σχιστόλιθος είναι υπό πίεση: ο σχιστόλιθος πρέπει να κρέμεται από το καρφί, σε αντίθεση με τον ξύλινο έρπητα ζωστήρα. Μπορείτε να σφραγίσετε την τρύπα του καρφιού με ελαστικό τσιμέντο, στεγανωτικό στέγης ή εξωτερικό καλαφάτισμα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την επισκευή στεγών από σχιστόλιθο

Αρχικά, αφαιρέστε το σπασμένο σχιστόλιθο χρησιμοποιώντας έναν σχιστόλιθο. Περάστε το μυτερό άκρο κάτω από τη σπασμένη πλάκα και γαντζώστε το πάνω από το καρφί. Σφυρηλατώντας το κυρτό άκρο του εργαλείου, θα κόψετε το στέλεχος του νυχιού. Μπορείτε να σηκώσετε τις γύρω πλάκες σφυρώνοντας προσεκτικά τα καρφιά στο πλάι. Ή χρησιμοποιήστε το ripper ως κέρατο παπουτσιών.

Για να αντικαταστήσετε τη σπασμένη πλάκα, ευθυγραμμίστε τη νέα πλάκα στην τροχιά της, βεβαιωθείτε ότι οι προ-τρυπημένες τρύπες των καρφιών (αν υπάρχουν) είναι καλυμμένες. Σημειώστε και τρυπήστε μια τρύπα στην ανταλλακτική πλάκα, κατά προτίμηση 1″ έως 2″ από την επόμενη πλάκα, αλλά πάντα πάνω από το διπλό κάλυμμα.

Θέλετε μόνο μια τρύπα στη νέα πλάκα, όχι την πλάκα κάτω από αυτήν. Χρησιμοποιήστε ένα σετ νυχιών ή τρυπήστε ή ανοίξτε την τρύπα. Ένα καρφί από σχιστόλιθο είναι ένα βαρύ χάλκινο σύρμα καρφί με μεγάλη επίπεδη κεφαλή. Το μήκος πρέπει να είναι διπλάσιο από το πάχος των πλακών συν μία ίντσα. Τα τρισδιάστατα καρφιά είναι κατάλληλα για πλάκες με τυπικό πάχος έως 18″. Οδηγήστε το καρφί? Σημειώστε ότι η μεγάλη κεφαλή κόβεται για να χωράει ανάμεσα σε πλάκες σε αυτή την περίπτωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι από κάθε διπλανό σχιστόλιθο.

Λυγίστε ένα κομμάτι χαλκού ελαφρώς κυρτό ή κοίλο για να φτιάξετε “ένα μωρό” (η αργκό του Slaters) για να καλύψει την εκτεθειμένη τρύπα του νυχιού. Σύρετε το σταθερά προς τα πάνω, έτσι ώστε η κάτω άκρη να είναι 2″ κάτω από το νύχι. Χτυπήστε το μωρό με ένα κατσαβίδι για να το σπρώξετε προς τα πάνω ή χρησιμοποιήστε ξανά το κόλπο για τα νύχια.

Το μωρό παραμένει στη θέση του, καλύπτοντας το νύχι και την τρύπα. Εάν είναι κοίλο, το νερό της βροχής μπορεί να στραγγίσει καλύτερα.

Πώς να επισκευάσετε κεραμικά πλακάκια στέγης

Τα σπασμένα κεραμικά πλακίδια αντικαθίστανται αρκετά εύκολα. Όπως και με τον σχιστόλιθο, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να φτάσετε στο σημείο του προβλήματος χωρίς να σπάσετε περισσότερα πλακίδια. Εάν παραμείνει ένα κατεστραμμένο κομμάτι πλακιδίου, αφαιρέστε το σπάζοντας το με απαλά χτυπήματα με σφυρί. Κόψτε το καρφί με μια λεπίδα πριονιού από σχιστόλιθο ή τοποθετήστε μια λεπίδα σιδηροπρίονο κάτω από το πλακίδιο του καλύμματος. Κρατήστε το πλακίδιο αντικατάστασης με μια ορειχάλκινη γλωττίδα όπως φαίνεται. Χρησιμοποιήστε διπλό πάχος χαλκού στο άκρο της γλωττίδας. Η επιπλέον ακαμψία διασφαλίζει ότι η γλωττίδα δεν θα χαλαρώσει λόγω του βάρους του πλακιδίου ή της δύναμης του πάγου και του χιονιού που πέφτει. Η εύρεση ανταλλακτικών πλακιδίων που ταιριάζουν μπορεί να είναι πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε έναν έμπορο που πουλά διασωθέντα πλακάκια και σχιστόλιθο.

Αριστερά: Χρησιμοποιήστε διπλό πάχος χαλκού στο λυγισμένο άκρο της γλωττίδας. Δεξιά: Ένα “πλακίδιο βαρελιού” αντικατάστασης μπορεί να γίνει με το διαχωρισμό ενός μήκους σωλήνα PVC.

Το βαρέλι κεραμίδι είναι ένα ημικυλινδρικό κεραμίδι οροφής που τοποθετείται σε αλληλοσυνδεόμενες κολώνες που εναλλάσσονται με τη μία στήλη να έχει την κυρτή πλευρά προς τα πάνω και την επόμενη στήλη με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω. Εάν χρειάζεστε μόνο μερικά κομμάτια πλακιδίου βαρελιού, μπορείτε να το παραποιήσετε με ένα διαχωρισμένο κομμάτι αποχέτευσης PVC βαμμένο για να ενσωματωθεί στην οροφή.

ΚΑΡΤΕΛΑ ΣΤΗ ΤΖΙΝΙΜ
Αριστερά: Αφού αφαιρέσετε το σπασμένο πλακίδιο, στερεώστε τη χάλκινη γλωττίδα σε μια ξύλινη λωρίδα νυχιών. Χρησιμοποιήστε ένα χάλκινο καρφί.
Δεξιά: Σύρετε ένα νέο πλακίδιο (ή βάση PVC) στη θέση του και λυγίστε τη γλωττίδα προς τα πάνω για να στερεώσετε το πλακίδιο.

Βρείτε μια διαρροή

Εάν μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος της οροφής από τη σοφίτα, παρατηρήστε το κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Πιθανότατα θα μπορείτε να δείτε πού μπαίνει το νερό. Εάν η τρύπα είναι καθαρή μέσα από την οροφή ή αναβοσβήνει, σπρώξτε ένα καλώδιο προς τα πάνω μέσα από την τρύπα για να το σημειώσετε από την κορυφή.

Εάν δεν είναι δυνατό να σπρώξετε ένα καλώδιο μέσα από την οροφή στην πηγή της διαρροής, προσπαθήστε να σημειώσετε τη θέση μετρώντας από το πλησιέστερο κατάλληλο σημείο αναφοράς, όπως ένα παράθυρο θυρίδας, καμινάδα, φεγγίτης ή σωλήνας εξαερισμού.

Δεδομένου ότι ο εντοπισμός της ακριβούς πηγής μιας διαρροής είναι χρονοβόρος, οι κατασκευαστές στεγών που καλούνται για επισκευή μπορεί να καταφύγουν στη χρήση “μαύρης γόμας”: αντί να βρουν την ακριβή πηγή της διαρροής, απλώνουν τσιμέντο στέγης στην ύποπτη περιοχή. Ορισμένο τσιμέντο στέγης είναι αποδεκτό για στέγες κυλίνδρων και δομημένες στέγες, όπου το υλικό στέγης και το υλικό επικάλυψης είναι το ίδιο.

Ωστόσο, σε μια στέγη από σχιστόλιθο, κεραμίδια, μέταλλο ή ξύλο με έρπητα ζωστήρα βγάζεις μαύρα σπυράκια. Εκτός από το να φαίνονται φρικτά, τα μαύρα στίγματα είναι πολύ προσωρινά. Το τσιμέντο στέγης στεγνώνει, ρωγμές και μπούκλες. Μόλις ξεκολλήσει ο σοβάς, υπάρχει νερό από κάτω, το οποίο επιταχύνει τη φθορά. Επίσης, ορισμένες ενώσεις μπαλωμάτων μπορεί να βλάψουν χημικά το ξύλο και να διαβρώσουν το μέταλλο.

Πηγές

Ξύλινα βότσαλα

Granville Mfg Co. ξύλινη επένδυση. com
Κορυφαίας ποιότητας σέικ & βότσαλα και ξύλινη επένδυση από το 1857

Σχιστόλιθος στέγης

Sheldon Slate sheldonslate.com
NY/VT & Maine πλάκες από το 1917

Comments (No)

Leave a Reply